Indukční varná deska - nízký výkon

Reklama
MH Michael Hronek @michael.hronek před více než rokem17.02.2023 09:26:18
Indukční varná deska - nízký výkon

Dobrý den.
Koupil jsem varnou desku WS Q2160 NE Whirlpool, která má mít výkon 7,2 kW.
Elektrikář mi ji zapojil na 2 fáze 3-fázové přípojky podle návodu k desce (tzn. 2 fáze desky na 2 fáze přívodu, 2 modré z desky na modrý z přívodu a žlutozelený z desky na stejný z přívodu). V návodu stojí, že deska si sama reguluje výkon mezi plotnami, z čehož usuzuji, že když půlka desky má přívod 1 fáze 230 V a 16 A jistič, tak může mít 1 zapnutá plotna výkon (až) 3,68 kW. (Při 2 zapnutých plotnách samozřejmě méně.)
1) Deska má nízký výkon. Soudím to z toho, že na "silné" plotýnce (v návodu je info, že obě zadní plotny mají při použití boostru výkon 3 kW) se 1 litr vody ohřeje za 5,5 minuty (teplota vody z vodovodu do varu vody). Kolegové a příbuzní s indukcí tvrdí, že to je nesmyslně dlouho. Dceři to indukce ohřeje za cca. 2 minuty.
2) když zapnu výkon plotny na P (booster), po chvíli se sama přepne na max. výkon = 9.
Poradíte mi, čím to (nízký výkon) může být ?
Moc děkuji.
M.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.