Dvojí rozvody vody v domě

Rubriky:

Reklama
PJ Pavel Janeček @pavel.janecek698 před více než rokem17.02.2023 11:35:36
Dvojí rozvody vody v domě

Mohu poprosit někoho znalého o reakci na následující: V rodinném domě jsou dvojí oddělené rozvody vody původně zamýšlené pro užitkovou vodu ze studny a pitnou vodu z vodovodního řadu. Rozvody zamýšlené pro studenou pitnou vodu vedou pouze ke kuchyňským dřezům a koupelnovým umyvadlům, kde byl zamýšlen lokální ohřev vody. Oddělené rozvody zamýšlené pro užitkovou vodu ze studny vedou na WC, do sprch, umyvadel na WC a ohřívají se centrálně v kotli. Tak je to zřejmě v pořádku z hlediska norem - rozvody se nikde nestýkají. Je to tak?
Bylo by možné centrálně ohřívat pitnou vodu z řadu s tím, že v baterii u dřezů by se stýkala pouze pitná voda (studená a teplá, to je možné takto předělat), avšak u sprchových baterií a baterií u WC umyvadel by se stýkala teplá pitná voda z řadu a studená užitková voda ze studny? Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.