Mám několik drobných starostí s 3 roky starým topením na plyn a poprosil bych o radu zkušených. Máme kotel kondenzační Protherm Panter. Netušíte prosím, proč často je teplota topné vody nižší než žádaná teplota? Je nastavena 55 st.C. a na výstupu je třeba jen 41 st.C i když kotel nemá venkovní čidlo atd. A dále máme pokojový termostat Honeywell home T3 nebo co je to přesně za typ a když se změní noční útlum na denních 22 st.C., tak i když je v místnosti podle termostatu teprve 21 st.C., tak na nějakou dobu vypne. Proč? A tak někdy kombinací těchto 2 faktorů trvá příšerně dlouho, než se barák dotopí na denní teplotu... Děkuji :-)
Aby nedošlo k nedorzumění. Topit do vychlazeného je "nebe a dudy". Příkon kotle máte vypočen dobře ale…
před více než rokem
Tak jsem tu zavzpomínal na své několikaleté působení po uhelných teplárnách vč. fce energetika (po plynofikacích mě to…
před více než rokem
Dejte pak nějaké detaily např, jaká je nastavena teplota výstupní, za kolik minut od startu je této teploty dosaženo.…
před více než rokem
20 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení