Vysoká spotreba peliet

Rubriky:

Reklama
MT Michal Takács @michal.takacs před více než rokem21.02.2023 18:05:10
Vysoká spotreba peliet

Zdravím. Asi sa mi budete smiať, aké Pi 2 rokoch kúrenia peletami som veľmi stratový. Mám kotol Rojek KTP 25 kW prerobený na kúrenie peletkami. Do kotla sa dával horák Venma comfort 25 kW. Ku kotlu je napojená akumulačná nádrž Attack o objeme 1000l. Prvé 2 roky som mal veľmi vysokú spotrebu peliet. Prvý rok padlo 10 ton a druhý rok 7 ton. Toto je 3 zima, ale pelety som nenakúpil. Vlastne sme mysleli, že je to neotepleným domom.A teraz ma po tak dlhej dobe ide poraziť. Vlastne celú dobu nebola urobená komunikácia medzi kotlom a nádržou. Horák šiel tie 2 roky na priamo bez nádrže, neustále dozrieval a vypínali a peletky šli.Až túto zimu mi kúrenár vysvetlil, že horák nebol vôbec riadený kedy mal zapnúť a vypnúť. Až tento rok v januári sa pokazil aj horák. To čo bolo treba sa dorobili, problém vyriešený, a spotreba peliet spadla úplne dole.Takže až od 3 zimy systém funguje správne a je veľká spokojnosť .

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.