Dobrý den, prosím o radu u opravy vlhkého zdiva ve sklepě. V této místnosti je na tom omítka hodně špatně, pouhou špachtlí jsem lehce oškrabal omítku, která byla jakoby "nafouknutá" a padala už sama od sebe, nebo stačilo klepnout prstem a odpadla od zdi. Řemeslu moc nerozumím, ale rád se učím a nepotřebuji zázračně hezkou a estetickou opravu. Stačí mi, když to opravím a zamaluji (je to jen sklep)..
Na doporučení pána v Obi jsem koupil Sanační postřik a Sanační hrubou omítku oboje od značky Cemix.
Můj doraz zní, mám to špachtlí nebo sekacím kladivem zasekat ve všech zdech do stejné výšky (třeba 50cm) a pak všude nahodit hrubou omítku, aby to aspoň vypadalo rovnoměrně opravené, nebo mám doškrábat jen slabé místa a nanést prvně postřik a pak omítku tak, jak to je nyní? Nejsem si jistý jaký je správný postup, hlavně někde je omítka spadaná do výšky 10cm, někde 30cm.. Zasílám fotografie a děkuji za rady.
Tak update po nějaké době, taky kdysi nebyly obkopané základy, ty už ale nějaký ten rok jsou. Takže vlhkost ve zdivu…
před 6 týdny
To zdivo je mokre tak jako tak. Tam, kde jsem toto provedl, k zadnemu vzlinani vyse nedochazi. Puvodni omitka nad…
před 2 měsíci
Ono se vyrábí i paropropustné lepidlo pro otevřené systémy zateplení polystyrenem Weber nebo Baumit. Každá sranda ale…
před 2 měsíci
31 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení