Kouřovod jako komín - přímo nad krbová kamna

Rubriky:

Reklama
PG Peter Gothenburg @peter.g před více než rokem31.03.2023 09:51:04
Kouřovod jako komín - přímo nad krbová kamna

Mám v domě starý kamenný komín - velikosti, že má půdorys tak 2m2, v tuto chvíli nad střechou zazděný a zevnitř je součástí interiéru obýváku - je v něm jen sádrokartonový podhled, aby tam nebyla díra nahoru. Doufám, že si rozumíme :D

Rád bych tam dal krbová kamna, která budou stát uvnitř toho komínu, a přímo nahoru povede nový kouřovod, který by se postavil právě přímo uvnitř starého komínu.

Oslovil jsem firmu, co to dělá, a navrhují kouřovod udělat z kamnářské nerezové trubky, neizolované (inox 316 05, průměr 150mm). Trochu mě to překvapilo, nebylo by vhodnější dát tam dvojitou komínovou trubku s izolací? Firma asi vychází z toho, že tím, že kouřovod povede de facto ihned mimo obytný prostor a mimo hořlavé konstrukce domu (povede nahoru starým komínem), tak že je zbytečné dávat tam izolovanou trubku. Je to nahoru nad komín ven asi 4 metry na délku, rovně přímo nahoru.

Já bych tam osobně radši viděl kouřovod udělaný z izolované komínové trubky, dvojité. Tím by se nad kamna možná i mohl udělat nový podhled, aby teplo nešlo nahoru do komína, ale spíš do místnosti.

Co si o tom myslíte?

Bude se tam topit dřevem v krbových kamnech, sezónně.

Děkuji!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.