Hluk z ventilačního potrubí při větru

Rubriky:

Reklama
JK Jiří Kratochvíla @jiri.kratochvila před více než rokem06.04.2023 11:41:59
Hluk z ventilačního potrubí při větru

Dobrý den, na fotografii je nyní už zazděná šachta s instalčními rozvody kanalizace, větrání WC, vody a topení. Označená je šachta odvětrání WC. Oproti kanalizační je zcela rovná (kanalizační má ohyb). Vyústěny jsou obě nad střechou, kde jsou zakončeny odvětrávacími hlavicemi. Stejnými. Ač jsou tyto hlavice řešeny tak, že vítr nemá přímý vstup do potrubí, přesto při větru jde slyšet značný hluk a to pouze z potrubí odvětrání WC. Jak toto řešit? Napadá mě obalit potrubí vatou (přes revizní okénko zazděné šachty, což bude skoro nemožné), nebo na půdě uříznout kus trubky a udělat flexi trubkou ohyb (nebo koleny KG trubek), aby šaschta nebyla rovná - tím ale snížím funkci síly odtahu ventilátorů. Jiné řešení mě nenapadá, existuje jiné, elegantnější řešení jak ze bavit hluku větru v potrubí?
Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.