Spotřeba ze sítě přestože FVE jede a baterie je k dispozici

Rubriky:

Reklama
MS matej stransky @matej.stransky před více než rokem09.04.2023 12:49:58
Spotřeba ze sítě přestože FVE jede a baterie je k dispozici

Dobrý den, chtěl bych se poradit, zda je v pořádku že přestože invertor ukazuje že fakticky žádnou elektřinu ze sítě neimportuji, tak na hodinách vidím spotřebu za den cca 3kWh.

FVE na RD od února, kapacita 6.6kWhp, baterka 12.5 kWh, střídač SOFAR HYD 10KTL třífázový hybridní měnič s akumulací přebytků do baterie, o výkonu až 10 kW. Nastaveno tak, že spotřebu primárně bere z FVE, pak baterka a pak ze sítě.

Průměrná spotřeba domu při běžném fungování 12-15 kWh denně, hlavně vaření apod.

Pokud je baterka částečně nabitá a je slunečno, tak podle toho co vidím na invertoru by import i export do sítě měl být něco malého, pod 0.5 kWh (to bych chápal). Na hodinách ale vidím za den tak 3kWh, a to odběr i dodání do sítě (v případě že baterka není plná, pak pochopitelně export do sítě mnohem víc).
Jelikož spotřeba energie jde hlavně z vaření (konvice, deska, mikrovlnka) tak nějaké peaky přes 3kW tam určitě budou, ale překvapuje mně že by to udělalo za den 3kWh.

Co si o tom myslíte, je to normální a nebo to bude špatným zapojením či nastavením invertoru?
Jinak v případě že bylo ošklivo a jel jsem hlavně na elektřiny ze sítě, tak nějaký export do sítě tam také byl. 1-2kWh za den.
děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.