Rekonstrukce bytu - Jaká skladba omítek s rekuperací

Rubriky:

Reklama
Vojtěch Škvařil @vojtech.skvaril před více než rokem12.04.2023 09:35:44
Rekonstrukce bytu - Jaká skladba omítek s rekuperací

Dobrý den,

Rekonstruuji stary byt (cca rok 1940, 3 metry stropy, v patře mezi byty, 50 cm tluste zdi, bez zateplení - je teoreticky možné možné, že k němu dojde, ale až v delším horizontu) a řeším omítky. Rekonstrukce je vzhledem původním stavu bytu totální, omítka je na cihlu vyčištěná, jak to má být. Firma mi doporučuje udělat jadrovou omitku, na ni perlinku s lepidlem plošně a na ni tenkou vrstvu sádrové omítky (aby to navazovalo, budu mít příčky z SDK, jinak bych se nebránil i VP). Perlinku docela chápu, je zde mnoho přechodů apod, byť ne uplně všude. To však difuzně uzavře omítku. Firma argumentuje, že pro rekuperace je difuzní uzavřenost nutná. Stropy a podlahy difuzně uzavřeny jsou nebo budou.

Ještě mne napadají varianty:
* síť místo perlinky s oky cca 1 cm
* dražší lepidlo, které vlhkost propouští
* jednovrstvá strojní omítka (to by však bylo nejspíš příliš drahé, podklad je nerovný - tipuji finální hloubku omítky cca 2-4 cm)

Děkuji za každou reakci

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.