déšť a DHV folie - nehydroizoluje

Rubriky:

Reklama
JK Jiří Kratochvíla @jiri.kratochvila před více než rokem12.04.2023 10:08:50
déšť a DHV folie - nehydroizoluje

Dobrý den,
na střeše položena DHV folie strotex medium na původním, neúplném záklopu, viz fotografie. Folie je parametrově výborně difuzně propustná (Sd 0,02 m) ze strany půdy a vodotěsná ze strany krytiny. Sklon střechy je 18°, krytina se pokládá plechová, falcovaná. Bednění pod plechy je nové, plné, kontralatě nové, výšky 4cm, odvětrávaná mezera mezi novým bedněním a folií daná výškou kontralatí (odvětrávaný hřeben samozřejmě). Ve chvíli, kdy se čekalo na plechy a střecha byla pouze pod folií několikrát pršelo a jednou i nasněžilo. Upozorňuji, že kontralatě byly podlepovány, aby mezerou mezi hřeby neprotékala voda. Fotografice ukazuje stav, kdy tál sníh (obdobně to vypdalo při větším dešti). Je zřejmé, že voda proniká v místech krokví, tedy kontralatí. Dle mého názoru DHV neplní svůj účel a to proto, že kontralatě sice podlepeny správně byly, ale s odstupem několika dní se dělal záklop, který se přibíjel opět přes kontralatě do krokve. Záklop se již v místě přibití nepodlepoval (dle firmy realizující rekonstrukci se ani podlepení bednění v místě přibití do kontralatí nedělá). Po oplechování střechy je samozřejmě sucho. Ač je nyní podlaha půdy zateplena včetně parotěsky, a ač je větrací mezera mezi DHV a plechem, v zimních měsících bude vznikat kondenzace na spodku plechů (plech je nejstudenější část a tím bude největší rozdíl teplot a tím dojde ke kondenzaci). Protože se DHV chová tak, že propustí vodu při dešti skrz do skladby střechy (před položením plechů), domnívám se, že totéž nastane i při kondenzu (po položení plechů) a z toho mám hrůzu (pokape na vatu na podlaze, bude ničit krokve, atd. Co si o tom myslíte, zvládne kondenz v zimních měsících takto provedná DHV? Nebo je to na reklamaci (sundání + znovunasazení plechů, bednění, kontralatí a vše znova - kdy samozřejmě dojde k odření plechů, atd... - nepřeváží škody vlivem předělání možné škody vlivem netěsnosti folie - jak vážné průšvih to je?).

Upraveno autorem před více než rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.