Vytápění teplým vzduchem od krbu

Rubriky:

Reklama
JB Jiří Běťák @jiri.betak před více než rokem15.04.2023 23:11:02
Vytápění teplým vzduchem od krbu

Dobrý den,
chtěl bych požádat o radu ohledně rozvodu teplého vzduchu od krbu do jednotlivých pokojů. Jsem ve stádiu rozvrhování dispozic novostavby chalupy, která bude využívána "víkendově", tzn. nebude stále temperovaná. Vytápění zvažuji centrálně krbovou vložkou, nebo krbovými kamny (pokud by to nějak šlo od nich rozvést), dále pak pro předehřev chalupy několik hodin před příjezdem zvažuji elektrická topná rohož do podlahy v přízemí s GSM spínáním.
Prosím o váš názor, zda je vůbec tento koncept vhodný a dále prosím o posouzení samotného rozvodu teplého vzduchu podle přiložených obrázků. Jde mi hlavně o trasování potrubí, zda vodorovné délky a zároveň sestupné trasy jsou takto v pořádku a systém může fungovat.


Moc děkuji za vaše rady.

Upraveno autorem před více než rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

43 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.