Dobrý den, chtěl bych se s vámi poradit. Jsem absolutní laik a momentálně řeším rekonstrukci obyvatelné zahradní dřevěné chatky. Stěny mají konstrukci z vnějšku: laťky, trám, palubky. Vnější laťky plánuji zachovat. V interiéru jsem palubky odstranil a než dám nový obklad (osb desky), chci mezeru vyplnit izolací a nainstalovat též parotesnou fólii. Otázka tedy je: kam jí dát? Mám jí dát zevnitř proti vlhkosti z venku na vnější obložení za izolaci nebo až před izolaci proti vlhkosti z vnitřku pod osb desky nebo obojí? Jaká je vůbec ideální skladba vrstev stěny v takovéto dřevostavbě? Děkuji za případnou radu.
S pozdravem Honza
Taky jsem narazil na nějaké nepovedené oboustranné lepící pásky, které se po pár měsících rozlepily. To je možná…
před více než rokem
Super, děkuji za rady, to je přesně to co jsem potřeboval.
před více než rokem
Takže mezi trámky se dává klasicky izolace (vata) . Na to z venku paropropustná folie . Tedy ta co se dává pod střechy…
před více než rokem
7 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení