Podlahové topení - podkroví

Rubriky:

Reklama
MP Martin Plachý @martin.plachy před rokem16.05.2023 20:16:34
Podlahové topení - podkroví

Dobrý den, jsem v realizaci podkroví a pomalu se dostávám k realizaci PT. Jedná se o cca 90let starou vilu (11,5m x 11,5m),2NP + celoposklepená,obvodové zdi tl.45cm pálená cihla + 16cm EPS , střecha jehlan (černá tondach glazura) zateplená 32cm vatou knauf unifit (lambda 033). Na každé straně střechy jsou 2ks střešních oken 80 x 160cm trojskla. Vytápění kotel Atmos 35Kw (dřevoplyn) + AN 1500l, na půdu vyvedena zvlášť stoupačka. Skladba podlahy na půdě, mezi trámy 20cm měké vaty, prkna, osb 22mm, 4cm tvrdé vaty + systémová deska eps. Bude se jednat o cca 95m2 byt (otevřený) + 7m2 koupelna + 7m2 tech.míst.
Moje a topenářovo představa, 10 okruhů + - všechny stejné/podobné 60m - 65m rozteč 15cm, pod okny zhustěně, trubka standard 16x2. Odhad návinu 650bm.
Projekt nemám a asi ani řešit nebudu, realizace probíhá svépomocí + občasný "odborný" dohled z řad řemeslníků (topenář, elektrikář). Než se pustím do nákupu a poté hned do realizace, žádám vás všechny zúčastněné (odborníky, praktiky i kutily) tohoto fora o případný komentář, připomínku nebo návrh, jak to udělat líp/správně...

Všem odpovídajicím předem děkuji

S pozdravem
Martin

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.