Dobrý den,
potřebuji poradit: RD 7 let starý, TZ v reálu cca 3,5-4kWh (výpočtová cca 2,5). 100m2, všude podlahovka. Nyní používám elektrokotel (2022 vypnut, jelo se krbovkama, ztopilo se cca 2m3, ale od podlahy zima).
Dřeva mám hodně a BAVÍ mě ho dělat = práce nevadí.
Chtěl bych změnit zdroj tepla, aby šlo do podlahy. Můžete prosím někdo zbilancovat, co lze?
Tím, že mám hodně dřeva, mohu předělat technickou místnost a dát tam AN + kotel na dřevo.
Nebo AN + FVE?? a topit el. patronama?
Cena do cca 300kKč.
Rád bych hlavně dlouhodobě nezávislý zdroj. (proto se mi líbí dřevo, které mám ). Tzn nechci plyn.
Díky moc,
Tonda
Nejprve si musíte zjistit, zda do prostoru cca 2.5x1.2m lze umístit a zapojit AK. Já o tom dost pochybuji
před 4 měsíci
omlouvám se, ale nerozumím části o EPS a betonu. Znamená to tedy, že beton nemá smysl a je třeba řešit ocelovými…
před 4 měsíci
Běžně se používá EPS100. Ten unese 100kPa, neboli 10t/m2 pro stlačení o 10%. To je tak velký pokles, že téměř jistě…
před 4 měsíci
27 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení