Dobrý den,
nemá prosím někdo zkušenost s pokutami od distributora za přetoky energie u mikrozdroje bez přetoků? Připojil jsem mikrozdroj k síti a denně mi střídač pošle do sítě okolo 1 kWh. V 15 minutovém výpisu mám maximum dodané energie do sítě 0,91 Kwh. Dle podmínek distributora (eg-d) bych mu měl za maximální přetok v měsíci zaplatit částku cca 1kW=1750 Kč.
Dle dodavatele solární elektrárny nelze tak malým přetokům zabránit. Jestli ovšem budu platit pokuty, tak můžu mikrozdroj vypnout.
S pozdravem Pavel
Já vám do toho nechci mluvit ale to funguje dobře když je chlap svobodný. Žádná ženská dlouho nevydrží nařizování co…
Pokutovat může jen v rozsahu a obsahu toho, co je popsáno v příslušném cenovém rozhodnutí ERÚ. A tam, pokud je mi…
Pokud to elektroměr neumí tak nemohou vybírat pokuty. To je jako kdyby policajt chtěl pokutu za rychlost protože se mu…
Jenže to je rozpocitano na každých 15 minut. Pokud tedy nepřekročite 0.115x24x30 kWh za měsíc, neměl byste dostat…
před více než rokem
Již jsem to psal. ČEZ používá mnoho různých elektroměrů. Některé z nich umí měřit exportovanou energii ale neumí…
před více než rokem
Když jsem si přečetl cenové rozhodnutí, tak jsem z něj pochopil, že 115 W se vztahuje na FVE BEZ přetoku (jedno zda 1f…
před více než rokem
43 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení