Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den! RD již pár let vytápím tepelným čerpadlem VZDUCH/VODA, bohužel mám pocit, že při delších mrazech nestačí a především vrchní patro se vytápí neúměrně dlouho. Proto bych chtěl na občasné zatopení přikoupit ještě kotel na tuhá paliva. Dají se nějakým způsobem tyhle dva způsoby kombinovat, aby mezi nimi šlo v rámci jedné soustavy nějak snadno automaticky/manuálně přepínat? Jsem laik, takže mě zajímá, jestli to jde a jaké možnosti jsou, abych věděl, zda má jít smysl za topenářem. Chci mít v ruce něco konkrétního, protože jednomu jsem to již zkoušel navrhnout a díval se na mě jako na blázna a víc mi neřekl :-). Děkuji mnohokrát za případné odpovědí a přeji hezký den.
To, že je nahoře 15°C znamená, že jsou vychlazené zdi a ty při přerušovaném topení nakrmit teplem je problém. Musí se…
Jak píšete, tak máte starou otopnou soustavu, která byla zřejmě provozovaná na samotíž. Proto zhotovitel počítal s…
Dobrá poznámka! Menší rozdíly teploty menší rozdíl vztlakových sil.
Tak to už tady popisujete zařízení tak za 200t.
před více než rokem
Takový systém provozuji,oba zdroje jsou zapojeny do aku nádrže,vrchní část je pro TUV,kde je měděný výměník a spodní…
před více než rokem
Jak zde již psali ostatní. Je potřeba vyrovnat průtoky a topit trvale. Teprve až to uděláte, tak řešte co dál.…
před více než rokem
23 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení