Které tepelné cerpadlo

Rubriky:

Reklama
JO Josef Ourada @josef.ourada před 11 měsíci14.06.2023 04:01:22
Které tepelné cerpadlo

Zdravím, chci přejít ze starého kotle na tuhá paliva (emisní třída 2) na tepelné čerpadlo a rád bych Vás poprosil o názor. Jedná se o starý rodinný dům u Domažlic s nevytápěným sklepem a půdou + cca 200m2 vytápěné plochy ve 2 podlaží. Okna jsou již všechna vyměněná (80% 2 sklo, 20% 3 sklo) + zateplený strop na půdu minimálně 20cm vatou, někde dokonce více. Řeším i zateplení domu, které se bude pohybovat okolo 16 cm šedého polystyrenu. Topení je řešené deskovými radiátory, které jsou předimenzované + vedení vody v širokých trubkách => hodně vody v oběhu. Tepelná ztráta domu bude po zateplení okolo 12,5kW. Budu využívat i na TUV (nabídky od 200L do 300L) pro 4 členy domácnosti. Můžete mi poradit, které vybrat a hlavně proč? Případně doporučit jiné. Nejde mi primárně o pořizovací cenu, ale spíše o funkčnost, a hlavně spotřebu energie. Zatím se přikláním k Zubadanu 12kW s novějším chladivem R32 (PUD), které má i na Energetickém štítku TZ 12kW, kdežto ostatní nabídky se pohybují s tímto údajem okolo 10kW TZ nebo méně. Bojím se, že je to spíše od firem obchodní taktika, jak srazit cenu nabídky na úkor správného zvolení čerpadla. Budu rád za jakoukoliv radu. V případě potřeby dodám klidně další informace. Předem velice děkuji! :-)

Mitsubishi Zubadan 12kW (chladivo R32)
Mitsubishi Zubadan 13kW (chladivo R410)
Alpha-Innotec LWD 90A + HMD (chladivo R290)
AC Heating Convert AW16-3P (chladivo R410)
Acond Pro R (Chladivo R290)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

37 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.