Protherm Panther - chyba F28Dobrý den, chtěl bych se tu s Vámi poradit. V námi pronajímaném bytě v Praze používáme plynový kotel Protherm Patnher 25 KOV, který se nepravidelně přepíná do chyby F28. Vždy po restartu chvilku běží - někdy několik dní, někdy třeba jen pár hodin, ale pak se vypne.
Měli jsme u nás již několik firem, zkoušeli všechno možné, ale nedaří se chybu odstranit.
Nejdříve jsme zkoušeli odstranit problémy s kotlem - vyměňovala se plynová armatura a další součástky. Problém ale zůstal. Bylo naměřeno na vstupu do kotle kolísání tlaku, kdy při sepnutí kotle dojde k poklesu tlaku pod únosnou mez. Bylo nám tak doporučeno vyměnit plynový regulátor pro celý dům. To se nám po dlouhých domluvách s PPAS podařilo uskutečnit (i když sami PPAS tvrdili, že to tím být nemůže). Chyba však nadále zůstala. Dále prý mohl být na vině i starý plynoměr, který jsme nyní nechali také vyměnit a také to nepomohlo. Když jsem se bavil s předchozím nájemcem, tak mi říkal, že tam kdysi měli pána na opravu kotle, který tvrdil, že problém může být způsoben dlouhým komínem, ale problém v bytě ve stejném patře (kde je stejný kotel) není.
Dokázal byste mi prosím někdo poradit čím by to mohlo být a na koho bychom se případně mohli obrátit?
Předem moc děkuji.