Protherm Panther - chyba F28

Rubriky:

Reklama
MV Michal V. @michalv před 11 měsíci14.06.2023 16:13:15
Protherm Panther - chyba F28

Dobrý den, chtěl bych se tu s Vámi poradit. V námi pronajímaném bytě v Praze používáme plynový kotel Protherm Patnher 25 KOV, který se nepravidelně přepíná do chyby F28. Vždy po restartu chvilku běží - někdy několik dní, někdy třeba jen pár hodin, ale pak se vypne.

Měli jsme u nás již několik firem, zkoušeli všechno možné, ale nedaří se chybu odstranit.

Nejdříve jsme zkoušeli odstranit problémy s kotlem - vyměňovala se plynová armatura a další součástky. Problém ale zůstal. Bylo naměřeno na vstupu do kotle kolísání tlaku, kdy při sepnutí kotle dojde k poklesu tlaku pod únosnou mez. Bylo nám tak doporučeno vyměnit plynový regulátor pro celý dům. To se nám po dlouhých domluvách s PPAS podařilo uskutečnit (i když sami PPAS tvrdili, že to tím být nemůže). Chyba však nadále zůstala. Dále prý mohl být na vině i starý plynoměr, který jsme nyní nechali také vyměnit a také to nepomohlo. Když jsem se bavil s předchozím nájemcem, tak mi říkal, že tam kdysi měli pána na opravu kotle, který tvrdil, že problém může být způsoben dlouhým komínem, ale problém v bytě ve stejném patře (kde je stejný kotel) není.

Dokázal byste mi prosím někdo poradit čím by to mohlo být a na koho bychom se případně mohli obrátit?

Předem moc děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

20 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.