Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den, chtěl bych se tu s Vámi poradit. V námi pronajímaném bytě v Praze používáme plynový kotel Protherm Patnher 25 KOV, který se nepravidelně přepíná do chyby F28. Vždy po restartu chvilku běží - někdy několik dní, někdy třeba jen pár hodin, ale pak se vypne.
Měli jsme u nás již několik firem, zkoušeli všechno možné, ale nedaří se chybu odstranit.
Nejdříve jsme zkoušeli odstranit problémy s kotlem - vyměňovala se plynová armatura a další součástky. Problém ale zůstal. Bylo naměřeno na vstupu do kotle kolísání tlaku, kdy při sepnutí kotle dojde k poklesu tlaku pod únosnou mez. Bylo nám tak doporučeno vyměnit plynový regulátor pro celý dům. To se nám po dlouhých domluvách s PPAS podařilo uskutečnit (i když sami PPAS tvrdili, že to tím být nemůže). Chyba však nadále zůstala. Dále prý mohl být na vině i starý plynoměr, který jsme nyní nechali také vyměnit a také to nepomohlo. Když jsem se bavil s předchozím nájemcem, tak mi říkal, že tam kdysi měli pána na opravu kotle, který tvrdil, že problém může být způsoben dlouhým komínem, ale problém v bytě ve stejném patře (kde je stejný kotel) není.
Dokázal byste mi prosím někdo poradit čím by to mohlo být a na koho bychom se případně mohli obrátit?
Předem moc děkuji.
Musíte ve svém okolí najít projektanta domovních přípojek plynu. Ten má oprávnění a razítko. Obvykle se projektuje…
před více než rokem
Je vidět, že dané věci rozumíte. Nedokázal byste mi prosím poradit, na koho se mohu obrátit, aby mi danou věc mohl pro…
před více než rokem
Už jsem počítal někomu ztrátu tlaku na dopravě plynu od plynoměru. Měl podezřelé výpadky. Jeho problém byl, že…
před více než rokem
20 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení