Jak omezit tlakový ráz při napouštění potrubí

Rubriky:

Reklama
LS Luboš Stehno @lubos.stehno835 před 11 měsíci18.06.2023 22:03:43
Jak omezit tlakový ráz při napouštění potrubí

Mám k diskusi téma, které neúspěšně řeším již několik let. V našem BD máme přívod vody s tlakem 8,5 bar. Pro jeho omezení používáme redukční ventil nastavený na 6 bar a před ním filtr Cintropur pro zachycení nečistot z vodovodního potrubí. Vše funguje ovšem do okamžiku havárie rozvodu mimo budovu. Po opětovném napouštění dochází k tomu, že do prázdného rozvodu vnikne voda s vysokou rychlostí a tlakem. Výsledkem je poškození zátky na filtru a vypláchnutí zachycených nečistot do rozvodu a dále proražení ocelového sítka na red. ventilu.
Existuje nějaké zařízení, které by tento stav dokázalo eliminovat? Jediné co mne napadá je přesunutí redukčního ventilu před filtraci z něhož by se vyjmulo záchytné sítko aby nečistoty mohly procházet a dále zařazení filtrace až za red. ventil, kde by měl být stabilní tlak i při výše popisovaném extrémním stavu.

Předem děkuji za odpověď.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.