POKUTA ZA PŘETOKY DO SÍTĚ V DOBĚ MONTÁŽE FVE

Rubriky:

Reklama
DH David Kopřiva @david.kopriva před 11 měsíci25.06.2023 21:18:16
POKUTA ZA PŘETOKY DO SÍTĚ V DOBĚ MONTÁŽE FVE

Ahoj všem.
Prosím o radu či zkušenost v situaci, kdy je u PDS (ČEZ) povolena instalace FVE na RD, a v době instalace dojde k přetokům do sítě. Konkrétně: omylem zůstane zapnuta FVE a dodá dle původního elektroměru energii do sítě za dobu cca 2 týdnů, což dělá dle sazebníku poplatek cca 1mil Kč (pokud by bylo řešeno dle počtu dodaných jednotek). Máte s tím prosím někdo zkušenost, jak lze takovou situaci řešit?

Různě jsem četl, že:
=> je pokutován jen jeden bod, kdy byl přetok do sítě nejvyšší, tzn. pár stovek, ale domnívám se, že to platí až v momentě, kdy je FVE připojena k síti pod novým elektroměrem (tzn. pro RD s FVE s prodejem do sítě).
=> říká se, že neoprávněná dodávka je to samé jako neoprávněný odběr. Zde na TZB-INFO jsem četl příspěvek, že tomu tak není, neboť jde o omyl, nikoliv úmysl, tzn. aplikovat pokuty jako při neoprávněném odběru není správný postup / nelze.

Děkuji za jakoukoliv radu, kontakt, postup jak a s kým řešit.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

25 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.