Rekonstrukce _ Podlahy - Základy _ Hydroizolace

Rubriky:

Reklama
Jura Čelleňuk @jura.cellenuk před 10 měsíci10.07.2023 15:49:24
Rekonstrukce _ Podlahy - Základy _ Hydroizolace

Dobrý den,

rád bych se poradil ohledně stavebních úprav na našem rodinném domě. Dům je starší než 120 let a plánujeme provést rekonstrukci včetně nových podlah a rozvodů vody, elektřiny, odpadu a topení. V jedné místnosti jsme již vybourali současné podlahy a pokračovali jsme v kopání do hloubky 0,7 m od původního povrchu. Plánujeme vytvořit skladbu podlahy, která zahrnuje štěrk, beton s výztuží, hydroizolaci, EPS, beton nebo anhydrit, nivelaci a nakonec podlahovou krytinu.

Narazili jsme na dvě neočekávané situace, které vyžadují radu a pomoc. Prvním překvapením jsou kamenné základy. Máme obavy z vlhkosti v místnosti a rádi bychom se dozvěděli, jak nejlépe izolovat tyto základy, aby se vlhkost nedostávala do místnosti. Plánujeme také v budoucnu izolovat základy zvenčí, ale i tak základy mohou přijímat vlhkost ze spodních vrstev. Máte prosím nějaké doporučení ohledně vhodné skladby podkladu nebo postupu?

Druhým překvapením je odvětrávací stěna, která byla zazděna uvnitř obvodového zdiva a ztratila svou podporu po vybourání podlah. Momentálně se drží jen velmi nestabilně. Máme obavy ohledně toho, zda bychom měli tuto odvětrávací stěnu zachovat nebo zbourat. Bojíme se že by mohla spadnout, zejména pokud budeme pokračovat v pokládání el. rozvodů nebo instalaci topení.

Budeme velmi vděční za jakoukoli pomoc, radu nebo doporučení, které byste nám mohli poskytnout ohledně těchto otázek.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.