elektrokotel

Rubriky:

Reklama
ZR Zdeněk Rajhel @zdenek.rajhel před 10 měsíci17.07.2023 16:11:06
elektrokotel

Ahoj všem,

na této skvělé stránce jsem strávil i více než desítky hodin, ale přesto i mne zajímá váš fundovaně odborný odhad a názor, nebo zkušenost. Máme novostavbu 110m ve dvou patrech 1:1, stavba ze systému MEDMAX 350. TZ dle vyjádření projektanta 3.3kw (dvojdům s celkovou 6.6kw). vytápění elektrokotel o výkonu 9kw a modulací výkonu o 1kw (nejmíň 1kw topného výkonu) do podlahového teplovodního vytápění + krbová vložka bef home o výkonu 6kw s carconovým ohništěm a nerezovým komínem vedeným uvnitř budovy s pruduchy pouze do obývacího protoru s KK. TUV řešeno bojlerem dražice OKC 160/200L (teď si nejsem jist). s manželkou netopíme na více než 21 st. a doma sme tři vč. malého miminka, které moc vody asi nespotřebuje. moje otázky jsou informativní. má to někdo podobně ? na kolik MWh se můžu celkově dostat? dá se při současných cenách vytápět EK (EON D57, NT 5,1Kc VT 5,7Kc) s přihlednáutím na vytápění i v krbu. Chtěl bych se dostat do 10MWh ročně je to reál? Vyplatí se tedy příští rok TČ při těchto TZ ? díky a vím že to je stále se opakující otázka, ale pokládám toto forum za studnici informaci. díky moc!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.