Otevřený systém

Rubriky:

Reklama
RP Robert Pešl @robert.pesl před 10 měsíci20.07.2023 09:32:47
Otevřený systém

Dobrý den, je možné provozovat "úplně" otevřený otopný systém se společnou vodou?

Kotel (dva kotle: na kusové dřevo a na LTO), akumulační nádrž(e) plastové hodně zaizolované (pokud by to mělo smysl, tak klidně 8+ kubíků), podlahové vytápění, ohřev vody v bojleru výměníkem. Vše by jelo na jednu vodu (krom šneka v bojleru žádné výměníky), krom kotlů všechno plast/mosaz/nerez, akumulační nádrže by byly ve sklepě na úrovni kotlů. Nádrže by měly odvětrání (tedy žádný tlak). Pro kotelnu je ve sklepě dost místa (20m2).

Jaká to má úskalí, případně co takovému provozu přímo brání?

Díky za názory a info

Jen abych předešel diskusím o druhu vytápění a podobně: mám dostupné levné dřevo, nemám šanci na plyn, na místě je vysoké riziko, že speciálně v zimě nepůjde i několik dní elektřina, záložní zdroj pro topení bude samozřejmě zajištěn, ale tepelné čerpadlo opravdu nebude z čeho napájet. Vytápět se bude časem až asi 400m2 (3 byty ve 3 patrech), zatepleno (20cm, trojskla).

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

39 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.