Snížení vlhkosti ve sklípku

Reklama
FS František Svoboda @frantisek.svoboda828 před 10 měsíci24.07.2023 10:10:04
Snížení vlhkosti ve sklípku

Dobrý den,
na chatě máme malý sklípek (termokomora, kde nikdy nemrzne), kde máme nádrž na vodu s vodárnou pro zimní provoz a úschovu zavařenin apod.. Je to sklípek velikosti 2x2 m vysoký 2,2 m.
Stěny jsou izolované - IPA. Podlaha není nově izololovaná , ale na pohled je suchá. Domnívám se, že je tam izolace - chatu jsem koupil. Přesto je tam vlhkost kolem 80% a pokud nepoužiji vysoušeč vlhkosti, třeba láhve plesniví.
Větrání mám pomocí roury 100 mm na venkovní straně ve výšce 170 cm a z protistěny větrám dole větrám do velkého sklepa, kde je celoročně otevřené okno 60x60 cm a nic tam neplesniví.
Potřebuji problém s vlhkostí vyřešit a jsem přiraven udělat cokoliv. Třeba rozřežu nádrž na vodu IBC (dveřmi neprojdu a pak koupí 300 l, která projde) a udělám izolaci podlahy nebo zvětším větrací otvory ve sklípku. Potřebuji poradit jak udělat účinné větrání. Není také nádrž s vodou příčinnou vlhosti ve sklípku? Prosím o rady. Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.