Zateplení půdy

Reklama

Rubriky:

Reklama
TH Terezie Houhová @terezie.houhova před 10 měsíci25.07.2023 09:43:14
Zateplení půdy

Chceme zateplit podlahu neobývané půdy, která se skládá ze stropních panelů a betonové mazaniny. Položili bychom na celou plochu parozábranu Isover Vario KM Duplex UV, kterou bychom vytáhli „do vaničky“ a po celém obvodu i kolem komína přilepili tmelem ISOVER Vario DoubleFit a spoje parozábrany přilepili lepící páskou k tomu určenou. Na nepochozí část půdy bychom položili čedičové desky Isover Uni 100 mm a 120 mm do kříže, celkem tedy 220 mm. A část půdy na odkládání věcí by byla pochozí a ta by byla řešena podlahovým polystyrenem EPS 150 o tloušťce 100 mm a 120 mm, přilepený k sobě rovněž do kříže. Na to jsme chtěli položit OSB desky s perodrážkou o tloušťce 15 mm, jenže se prý pod tou deskou může srážet pára. Tak teď nevím, jestli na ten polystyren položit latě a jak vysoké a na ty přivrtat OSB a do nich ještě navrtat díry, ať to větrá a nebo se na OSB vykašlat a udělat rošt z desek/latí s mezerami. Příp. šlo by na ten polystyren nedávat žádné desky, přikrýt to jen netkanou geotextilií kvůli prachu a věci pokládat přímo na to? Prosím o radu, zda je navrhované řešení správné nebo co byste navrhovali? Je vůbec vhodné použít polystyren? Děkuji.

Upraveno autorem před 10 měsíci
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.