Vadný/chybějící sifon ve sprše

Rubriky:

Reklama
OT O. T. @o.t před 10 měsíci27.07.2023 21:53:10
Vadný/chybějící sifon ve sprše

Bydlím v bytě ve starším paneláku, kde je v koupelně výrazně cítit zápach z kanalizace. Zjistil jsem, že z místa odtoku sprchy trvale stoupá vzduch, to znamená, že příčinou je poškozený sifon, nebo možná sifon úplně chybí. Také jsem ověřil, že nepomůže nalití vody do odpadu, problém tedy určitě není způsobený vyschnutím vody v sifonu.

Koupelna není původní, údajně byla před řadou let rekonstruovaná, bohužel ale tak, že k odtoku aktuálně není žádný přístup, pouze shora (sprchový kout je celý obložený kachličkami). Každopádně mi přijde skoro neuvěřitelné, že by někdo zrekonstruoval sprchový kout a zapomněl tam dát sifon. Spíše si říkám, jestli se od té doby neztratila nějaká jiná součástka, kvůli níž sifon nefunguje. Přikládám fotku, na níž je vidět přímo odtok po zvednutí kanalizační mřížky. Dokázal by mi někdo znalý, kdo s technickým řešením kanalizací má zkušenosti, podle té fotky říct, v čem by mohl být problém?

Další otázka pak je, jestli by se to dalo opravit a za jakou cenu. Majitel bytu by to nejradši nechal tak, protože nechce investovat prostředky do opravování staré koupelny, nicméně ten zápach je hodně nepříjemný, hlavně přes zimu, z toho důvodu bych to rád vyřešil. Za rady předem moc děkuji.

Upraveno autorem před 10 měsíci
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

28 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.