Kombinování TNC a TNS

Rubriky:

Reklama
JK Jiří Kratochvíla @jiri.kratochvila před 10 měsíci28.07.2023 14:15:40
Kombinování TNC a TNS

Potřebuji v hlavě pochopit následující. Do rodinného domku klasicky přivedena TNC síť přes hlavní domovní skříň a elektroměrovou skříň. Za elektroměrem v měřené části je bod rozdělení PEN na PE a N a domovní rozvody jsou tak již TNS. Nyní ale nastává otázka, kterou potřebuji zodpovědět. Na zahradě je zahradní domek, který nepodlehl rekonstrukci a v něm je podružný rozvaděč a celé je to v tomto zahradním domku TNC síť. Z rozvaděče zahradního domku vede do rodinného domu kabel se 4 vodiči (L1 L2 L3 a PEN). Fáze zahradního domku jsou v rozvaděči rodinného domu připojeny na 3 fázový jistič. Kam je ale připojen PEN? Musí být připojen někam před místo rozdělení, které je ale už v něměřené části?
Lze provést rekonstrukci v zahradním domku (TNS) a zároveň zanechat kabel propojující oba domy (velká vzdálenost a složitý terén pro výměnu) i za cenu faktu, že by byl jednofázový? Samozřejmě, že by se vodiče v kabelu přeznačily a správně zapojil PE a N za místo rozdělení?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.