Staré zdi

Reklama

Rubriky:

Reklama
GS George Sranda @george.sranda před 10 měsíci01.08.2023 19:39:44
Staré zdi

Dobrý den,

jsem obecně amatér, ale zato dosti šikovný, co je si schopen spoustu věci udělat sám. Hledám tedy radu od Vás zkušenějších z již možné praxe či dřívějších zkušeností. Částečně rekonstrujeme starší rodiný dům ještě z nepálených hliněných cihel tedy(vepřovice/kotovice). Některé jsem sem musel celé shodil vyčistit spáry a znova nachodit omítku s rabic. pletivem. Mám zde však 2 stěny u kterých bych potřeboval poradit či dát nápad.

Obrázek 1. ( https://ibb.co/kq4JpRN )
U této první zdi jsem malou část musel také dohodit ale jelikož je celkově celá zeď v pořádku, příjde mi zbytečné ji celou shazovat a dělat znova. proto jsem pouze strhnul asi pravděpodobně nějaký štuk a aktuálně je podklad původní hliněnopísčitá omítka. Tato zeď je v tuto chvíli dost prašná, suchá s malýma rýhama po seškrábání štuku. Chtěl bych na tuto zeď nahodit štuk znova, který tuto zeď srovná a bude opět jako nová. Jelikož je zeď dost prašna a suchá, chce to podle mě tuto zeď něčím asi naimpregnovat aby štuk lépe držel. Mám v plánu zeď naimpregnovat něčím jako je toto(, nebo byste doporučili něco jiného případně úplně jiný postup?
( https://mospi.cz/shop/penetrace-prisady-… ), Penetrace SAD-2802 - Siga PRO
Obrázek 2.( https://ibb.co/hMTb3Rr )
Druhý dotaz se týká této krásné mapy na zdi. Pravděpodobně je to nějaký špritz a na něm pouze nahozený štuk a docela dost velká vrstva. Můj plán je tuto mapu zaházat normální jádrovou omítkou protože dohazovat štukem takovou vrstvu mi přijde jako blbost a pak tuto cenu sjednotit pouze tenkou vrstvou štuku. Chci se zeptat nemáte někdo zkušenosti s tím zda ta jádrovka na tom bude držet případně bude lepší přimíchat nějaké lepidlo, kterým to lépe přilne k sobě nebo spíš to napenetrovat nějakým lepidlem a potom tuto mapu srovnat ?

Děkuji za jakékoliv nápady či rady.

Upraveno autorem před 10 měsíci
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.