Ahoj, řeším vytápění bytu 3+1 60 m2 v 1NP v cihlové nezateplené bytovce. Jedná se o byt mezi dvěma byty a částí schodiště, s nezatepleným sklepem.
Jak byste řešili vytápění takového bytu, kde není centrální vytápění ?
1. Dát tam krb a do zálohy podlahovka nebo radiátory vytápěné pomocí elektro kotle(plyn nelze)
2. Dat tam krb s vymenikem + ješte teplou vodou ohřívat pomoci výměníku, ale tady se bojím, že půjde špatne topit a z obýváku budu mít kotelnu. Pod bytem mám sklep, kde bych mohl dat bojler i případně 400l akumulacni nádrž.
3. Zapojit klimatizaci a případně dotapet krbem.
Přemýšlím, že vybourám cca 8 Cm starého potěru a dám tam 4-5 Cm polystyrenu a zbytek beton nebo anhydryd, abych alespoň trochu zateplik už tak ledovou podlahu.
Řešil někdo něco podobného ? Jaké řešení je pro Vás nejlepší ?
Díky za tipy a zkušenosti
1: Zateplit 2: Pak se uvidí. Začínáte zcela blbě. Zateplení vám vrátí prachy na nový kotel, ale nový kotel na…
před 27 dny
To byste nepsal takové hlouposti,proč to děláte? Vy opravdu vidíte všude joule,ale důsledek ne. Homolo,přestaňte zde…
před 7 týdny
Ano viděl, běžně firma podlahové topení instaluje ale zatím jsem dal foto jediné a bylo mne řečeno, že se vytahuji,…
před 7 týdny
30 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení