Teplené čerpadlo/kolektory - Akumulční nádrž se nestíhá dotápět

Rubriky:

Reklama
RD Radovan Dobrý @radovan.dobry před 9 měsíci10.08.2023 09:53:21
Teplené čerpadlo/kolektory - Akumulční nádrž se nestíhá dotápět

Dobrý den,
potřeboval bych radu, protože jsem v koncích. Nechal jsem si nainstalovat tepelné čerpadlo 10kW v kombinaci s kolektory a k tomu 350L akumulační nádrž. Sitauce je taková, že po 5 min sprchy dochází teplá a to i v celkem horkých dnech, kdy kolektory tlačí do nádrže vodu i klidně 80C. Jakmile se ochladilo, tak je v nádrži max 53C a to už honí čerpadlo. Sidutace je ale stejná po 5min dochází teplá voda. Že bychom si napustili vanu je scifi. Dodavatel mně jako hot fix doporčil zpnout přímotop patronu, která je uprostřed akumulační nádrže, což mi přijde úplně šílené, když přece mám na topení čerpadlo. Nyní navruhjí ještě přidat za akumulačku 80L bojler a tam vodu dohřívat. Je toto standarndí postup nebo už ze mě dělají úplného blbce? Děkuji

Upraveno autorem před 9 měsíci
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.