Umístění kabelového tunelu/žlabu do skladby podlahy

Rubriky:

Reklama
PT Petr Toman @petr.toman598 před 9 měsíci11.08.2023 13:46:06
Umístění kabelového tunelu/žlabu do skladby podlahy

Potřebuji do obytné místnosti umístit do podlahy kabelový žlab (který povede elektro kabely k zásuvkám, vypínačům, lan kabel,...).
Podlaha je v nepodsklepeném přízemí a obsahuje podlahové topení zalité anhydritem, skladba, viz obrázky, je takováto - rostlý terén>zásyp z pěnoskla>ŽB deska>hydroizolace>tepelná izolace>separační folie>anhydrit se zalitým potrubím PT>lepidlo>dlažba.
Kabelový kanál by měl vést podél jedné zdi místnosti, která je zároveň obvodovou zdí domu, ještě k tomu severní.
Jen doplním, že zhruba v půlce délky kanálu bude umístěn podlahový zásuvkový box (podlahové zásuvky, často se používají ve kanclech...)

Chtěl bych se tedy poradit, jestli je lepší kabelový kanál umístit:

- do skladby podlahy do polystyrenu (obr. 2), kdy anhydrit s podlahovkou budou topit po celé podlaze a tedy až ke zdi.

- druhá, možná jednodušší varianta, kdy kanál umístím "vedle" skladby podlahy(obr. 1). Kanál tady může být vyšší a bude jednodušší umístit podlahové zásuvky a jsou zde i lepší možnosti práce s kanálem/přístupem k němu do budoucna, protože kanál je hned pod dlažbou, můžu tedy po vyříznutí dlažby umístit další přípojný bod/box s podlahovými zásuvkami/... Toto řešení ale zase nechává kousek podlahy okolo severní zdi nedotápěné, tak nevím, jestli to není problém.

Rozměr kanálu (výška) se uzpůsobí podle umístění, zatím uvažovaná šířka kanáluje cca 10 cm.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.