Temperování objektu v zimě

Rubriky:

Reklama
MP Martin Poč @martin2 před 9 měsíci13.08.2023 10:21:10
Temperování objektu v zimě

Zdravím mám dotaz ohledně zazimování chaty proti zamrznutí. V současné době používám klimatizaci v režimu temperování tj. 8 stupňů (reálných 6-10 po celém domě). Funguje to spolehlivě a bez problémů. Spotřeba však za toto temperování byla cca 950 KW za zimní sezónu. Při bližším měření spotřeby jsem zjistil, že když jednotka není aktivní spotřebuje 170w/hod aby udržela motor nad bodem mrazu což není zrovna málo.

Chtěl bych vědět zda když tam dám obyčejný přímotop do každé místnosti a nastavím termostaty proti zámrazu zda bych ušetřil co spotřeby elektřiny se týče?
Další možnost mám zde samotížný uzavřený systém, do něj bych nechal přidal topné těleso a vytápěl to současným rozvodem radiátorů proti zámrazu např. na 3 stupně.
Jsou takové řešení efektivní případně vůbec realizovatelné? Například nezadělám si na další problémy?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

18 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.