Existuje plynový kondezační kotel, který by slušně fungoval s Loxone?

Rubriky:

Reklama
TO Tomas @tomas011 před 9 měsíci22.08.2023 19:57:33
Existuje plynový kondezační kotel, který by slušně fungoval s Loxone?

Dobrý den,
Mám rozestavený dům s integrovaným Loxone a zónovou regulace pro každou místnost (bez referenční místnosti) a hledám nový kotel.

Na podpoře Loxone mi řekli, že mi stačí , kotel s podporou rozhraní Modbus a že jich je plno. Myslel jsem si, že to bude celkem triviální věc k vyřešení, ale mám čím dál více pochybností a k tomu domluvený projektant topení se odmlčel a nekomunikuje. Tak možná hledám i projektanta.

Když jsem tak různě Googloval, tak jsem našel pouze zmímku o kotlích Vailland, že podporují smart zónovou regulaci a integraci s Loxone.

Jenže když studuji tu dokumentaci více do hloubky, tak zjištuji, že k tomu budu muset přikoupit nějaké z mého pohledu zbytečný regulátor a převodník aby to fungovalo (budiž) ale hlavní zádrhel vidím v tom, že v kotli se rozhraní Modbus nastavuje pomocí aplikace (Android a Apple). Na podpoře mi řekli, že produktový cyklus je 10 let. Takže očekávám, že regulátor, který je certifikovaný v roce 2019 bude s tou aplikací fungovat do roku 2029 a pak bez aktualizací asi časem zmizí z Google Play a z Apple Store a už kotel nikdo nikdo nenastaví. Když připočítám, že stavbu dokončím za dva roky, tak budu mít garantovou 4 roky životnost. A to je pouze slíbené, nemyslím si, že se dodavatel zaváže k podpoře aplikace po nějakou dobu a k SLA (jejímu setvání na Google Play/Apple Store po určitou dobu).

S jinými firmami to není vůbec lepší. Obecně hodně výrobců nastavuje svá zařízení mobilními aplikacemi a toho se dost obávám, to prostě nebude za 10 let fungovat.
Většina výrobců kotlů žádné podrobnosti o Modbus ani o Loxone nezmiňují. Nebo např. De Detrich je kompatiní, ale musí k tomu být obrovský, ošklivý a drahý průmyslový regulátor.

Do klasického kotle a klasické regulace alá 60. léta minulého století se mi moc nechce. Ta podle mých zkušeností nikdy moc dobře nefungovala, různí lidé chtějí topit ve svých pokojích různě a jindy a některé části domu nebudou v určité dny a hodiny využívány. Mám už i natahané kabely, aby se v jakkékoli místnosti vypnul radiátor, když se otevře okno apod.

V Loxone mi řekli, ať mi tam prostě topenář dá nějaký kotel s Modbus a elektřikář ho připojí a bude to fungovat, ale tento přístup se mi zdá trochu naivní a nevím komu budu pak říkal, když to nebude fungovat.


https://www.loxone.com/cscz/produkty/top…

Upraveno autorem před 9 měsíci
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.