Dobrá den,
mužů se zeptat, zda je možné mou FVE o výkonu 4,8 kWp z roku 2013 fungující v režimu zeleného bonusu trochu modernizovat a dokoupit třeba hybridní střídač s baterkami? Dočetl jsem se, že zelený bonus asi padne nebo se přinejmenším sníží. Ptám se z důvodu, že mi odešel střídač a já stojím před otázkou kam se dál vydat. Koupit nový střídač, který mi doporučený (Solax X3-6K-MIC G2 Wifi 3.0) a dále pokračovat v zeleném bonusu? Cena je cca 25 000 Kč. Nebo třeba kopit sestavu hybridu a baterek 6,4 kWh kterou mám naceněnou na cca 130 000 kč. Dá se třeba čerpat na tuto úpravu také dotace? Je to vůbec legální? Jsem v tomto oboru trochu laik a budu rád za každou radu.
Děkuji moc Radek
Pokud se nezmění instalovaný výkon, tak by v tom neměl být žádný problém. Zřejmě vám ale klesne trochu výroba (zelený…
před 18 dny
No já myslím že je to podobné jako když ukládám přetok do bojleru nebo aku nádrže. Vím že kdysi se stále dokola řešilo…
před 18 dny
Vím o případech,který to tak řešili,bez nějakýho povolení.Mám FVE 2010 a 2012 taky v režimu ZB a zatím vše funguje,ale…
před 18 dny
5 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení