Poradenství - vhodná velikost FVE v kombinaci s dodáním klima (umí topit) a kombi kotle k plynovému vytápění RD

Rubriky:

Reklama
PJ Petr Janca @petr.janca před 8 měsíci15.09.2023 13:40:31
Poradenství - vhodná velikost FVE v kombinaci s dodáním klima (umí topit) a kombi kotle k plynovému vytápění RD

Dobrý den, našel by se někdo (oblast jižních Čech), kdo by byl schopen a ochoten (samozřejmě za úplatu, nicméně bez závazku realizace), posoudit, spočítat a doporučit, zda vůbec a případně s jakým výkonem instalovat FVE do rodinného domu? Aktuální vytápění - plyn (18 MWh ročně), spotřeba elektro 4 MWh ročně. Varianty, nad kterými uvažuji - nestavět nic, postavit FVE s teoretickým ročním výkonem odpovídajícím roční spotřebě elektřiny, nebo postavit FVE s cca dvojnásobným teoretickým výkonem a do domu instalovat klimatizaci se schopností topit a ke stávajícímu plynovému kotli (Buderus Logamax Plus GB072-24) přidat kombinovaný bojler s elektrospirálou (aktuálně "obyčejný" zásobník teplé vody Buderus S120/5W). Uvažujeme o nabídce od EONu s lokální baterií a službou virtuální baterie. Děkuji předem za odpověď. Petr Janča.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.