Vnitřní zateplení plechového zahradního domku

Reklama

Rubriky:

Reklama
JT Jarda Tesar @jarda.tesar před 8 měsíci21.09.2023 11:26:50
Vnitřní zateplení plechového zahradního domku

Zdravím,
pořídili jsme plechový zahradní domek k uskladnění nářadí, kde bych rád, pokud možno, udržel po většinu zimy teplotu nad nulou.
Pročetl jsem tu již pár příspěvků, kde se řešilo podobné téma, avšak mám v plánu tyto řešení trochu modifikovat (použití OSB) a chtěl jsem se ujistit, že to myslím správně, či pokud by měl někdo lepší řešení.

Zahradní domek je z profilovaného plechu, kde vruby jsou asi 1cm hluboké (viz foto v příloze).
Zatím nemám vyřešenou izolaci od betonového základu, nicméně mým prvním nápadem bylo tento přechod přetřít gumoasfaltem. Po přečtení ostatních příspěvků, kde popisovali možnost kondenzace na plechách bych viděl řešení následovně:

Skladba zvenku:
- Profilovaný plech garáže
- Paropropustná folie, dole ukotvená k L profilu, tím pádem by případná voda zvenčí mohla stékat po fólii mezerami mezi plechem a L profilem
- Minerální vata 5cm
- Parotěsná folie
- OSB desky

Konstrukci bych rád provedl z UW/CW profilů na sádrokarton se kterými, si myslím, bude lepší práce než s dřevěnými hranoly.
Vrchní hrana stěn je otevřená pod střechou, takto otevřenou bych ji nechal z důvodu větrání vaty. Zvenčí je zákrytový plech, takže déšť se dovnitř nedostane.
Strop bych řešil podobně, jen s 10cm vatou.
Zahradní domek slouží převážně k uskladnění nářadí a barev, bude zde malý ponk na příležitostní práce, ale žádný dlouhodobý pobyt, takže uvnitř by se neměla tvořit vlhkost.
Samozřejmě nečekám, že se zde teplota udrží sama o sobě a přemýšlel jsem nad vyhříváním pomocí infra panelů či olejového radiátoru.

Dává to takto prosím smysl?

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.