TZB-info - Výpočet denostupňů
Denostupňová metoda je jedním z postupů, které slouží pro návrh, vyhodnocování a porovnávání zdrojů a spotřebičů tepla. Základem metody je znalost průběhů venkovních teplot z meteorologických dat.…
Zdravím mam doraz ohledně vytápění svého domu. Mam tedy zatím zkušenost za rok 2023 ale i tak mě to zaráží. PENB připočítáváme ale podle návrh jak by mě vypadat, bych měl protopit 8MWh tepelný čerpadlem. Ale můj elektroměr ukazuje neco jiného. Je v tom topení, chlazení,ohřev TUV od 24. Ledna do 7.září celkem 1931 kWh neví tedy kolik z toho je vytápění ale odhadem 1000 kWh???? Pomůže mi nekdo to pochopit? Proč je takový rozdíl?
Je potřeba hodnotit celou sezonu. Pokud jste začali topit v půlce ledna, tak jste defacto chytli polovinu topné…
před více než rokem
Zde na ukázku jak může být leden jiný. Na odkazu najděte si blízkou meteo stanici a tam si můžete zjistit cokoliv a až…
před více než rokem
Jo uvidíme tuto zimu. Jsem na to zvědavý.
před více než rokem
16 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení