Příprava kotle na tuhá paliva před zimou

Rubriky:

Reklama
MK Misakk k @misakk.k před 7 měsíci25.09.2023 13:31:59
Příprava kotle na tuhá paliva před zimou

Zdravím, letos mě čeká první zima s kotlem na tuhá paliva a rád bych se připravil již před začátkem sezony. Mám starý kotel viadrus u26 5ti článek, s novými rozvody vody a celkově 11 radiátory. U kotle mám expanzní nádobu. Kotelna je v přízemí, nad kotelnou ještě 1 patro. posledně, když jsem zkoušel topit, bylo slyšet po sepnutí oběhového čerpadla, že ve vedení je vzduch. Zkoušel jsem tedy dopouštět vodu a následně odvzdušnit radiátory, které pak již v pořádku topily. Vzduch v potrubí byl ale slyšet stále. Otázka zní, jak si s tím poradit? zajímalo by mě i jaký je oficiálně správný postup pro dopouštění vody? Dopustit vodu, zkusit odvzdušnit ještě před zatopením ? Rád bych pochytil, jak přípravu před zimou děláte vy zkušení :-)

2) mám okruh topení rozdělný na 2 části (přízemí a první patro) s možností, jednotlivé okruhy nezávisle uzavírat. Jelikož obývám jen jedno patro, původní myšlenku jsem měl si vždy vytopit jedno patro a následně otevřít druhý okruh až když budu mít vytopenou obytnou část. obávám se ale, aby se nemohlo stát, že když do rozehřátého kotle "pustím" studenou vodu z jiného okruhu došlo k prasknutí kotle?

Moc díky a přeji pěkný den všem!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.