Zapojení peletového kotle na stávající okruh topení

Rubriky:

Reklama
TK Tonko K @tonko.k před 7 měsíci25.09.2023 22:34:55
Zapojení peletového kotle na stávající okruh topení

Máme samotížný okruh topení, 300 l glycerínu v topení, čerpadlo ochozem. Chceme k tomu připojit peletový kotel paralelně, že budeme kombinovat vytápění. Topenář nám řekl, že jej napojí přes deskový výměník se zachováním původního systému. Asi bude nutné mít dvě čerpadla, jedno na stávajícím a druhé bude pohánět deskový výměník. Připadá mi to vcelku jednoduché řešení. Ale projektant mi řekl, že to není šťastné řešení-pojedou dvě čerpadla. Já chci nechat oddělené soustavy, protože nechci do nového kotle dávat glycerín kvůli záruce, bude tam originální nemrznoucí směs. Dle mého je asi levnější mít oddělené soustavy, chod dvou čerpadel než kupovat 350 l originální nemrznoučky. Obracím se na Vás s dotazem: je toto řešení vhodné, bude fungovat. Kotel U-26, peletový OPOP. Děkuji za Váš názor. Pavel

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.