Dobrý den, zateploval jsem strop starého domu z hora - čili položeno na podlahu půdy.
Nechci rozebírat skladbu, fólia apod. Vše je uděláno dobře. Vše funguje.
Nicméně jsem měl včera možnost povykládat s opravářem elektrokotlů a ten mi vyprávěl příběh o zákazníkovi, který si dal 60 cm vrstvu vaty na půdu.
Jeho výdaje se prý snížily takřka o 70%.
Chápu, že někdy někdo přehání, ale taky mi došlo že těch 20cm nebude taky úplně dostatečné množství.
Otázka zní. Je opravdu těch 60cm nebo 100cm izolace smyslupné?
Ptám se z důvodu, že vata dobře izoluje pokud je "nadýchaná" a velká vrstva mi přijde jako sražená hmota, která ztrácí význam.
Prosím o zkušenost, názor, případně doporučení. Užívám vatu ISOVER domo plus.
Děkuji
Filipe. Z celulózy bych měl docela obavy. jednak nasává vlhkost a potom hlodavci i jiná havěť se v tom může ubytovat.…
před rokem
Pokud Vás to slehnutí tak moc trápí, tak jděte do stříkané PUR pěny a máte vystaráno. Bude to levnější, žádné strachy…
před rokem
Dobrý den, ty vrsty jsem neodděloval pouze jsem je naskládal na sebe. Vzhledem k tomu že jsem převážně topil dřevem v…
před rokem
12 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení