Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den, při zprovozňováni kotle jsem přišla na problém a tím je bezpečnostní parafinová zátka. Budu ji měnit, avšak hledáním v zásobníku na uhlí byla najíta " železná tyčka, která nejspíš končí mosaznou ( tak to vypadá v eshopu maticí, v které je nějak umístěn/ vylit parafín???!!!).
Proč měnit? Přišla jsem ke kotli a tam bezpečnostní nádoba vyteklá do kotle, je to divný, protože když jsem kotel odstavovala, nebylo tomu tak). Vodu, né už moc, cca malou skleničku jsem vylévala i ze šneku, ten funguje)
Dotaz: je bezpečnostní zátka opravdu ta tyčka v zásobníku na uhlí, ebo mám hledat jinde? Případně, jak povolit?
Zkusila jsem dolí vodu do hasíci nádržky a v kotli - na šneku nic nebylo.
Vysvětlí mi někdo tuto záhadu.
Díky moc, věřím, že mi, jako vždy poradíte/ pomůžete
Zemanová
Tyčka ne, ale trubka se závitem na konci a na ní se mosazná záslepka s parafínem našroubuje.
Ano - je tu malá možnost že při dohořívání paliva při malém výkonu, resp. v útlumu, palivo prohořelo do násypky .. a…
Zátka je litinová nebo mosazná a pochybuji že by závit byl zrezivělý - ale řídký olej nebo ocet je jistota. ps:…
Díky za info, myslela jsem, že se do té nasypky musíme potopit, tak jsme s tím i počítali a důmali nás tím, kde…
před rokem
Zátka je litinová nebo mosazná a pochybuji že by závit byl zrezivělý - ale řídký olej nebo ocet je jistota. ps:…
před rokem
Díky, napadá mě, ještě jedna věc, jak to povolit? Musí to být dost zarezlé ( 10 let používání)....
před rokem
7 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení