Vibrace cirkulačního čerpadla

Rubriky:

Reklama
DL David Lebeda @david.lebeda309 před 7 měsíci10.10.2023 21:29:28
Vibrace cirkulačního čerpadla

Dobrý den,

máme v domě kotel s bojlerem a je tam i cirkulace teplé vody. Donedávna jsme měli cirkulační čerpadlo Grundfos, u kterého téměř nebylo podle hluku možné poznat, že běží. Nyní máme nové čerpadlo Wilo Star-Z Nova. Čerpadlo funguje, nevydává provozní hluk...ale při provozu se víc chvěje než to staré a to chvění se po trubce přenáší do zdi. Takže když jsem v koupelně u čerpadla, pohoda, skoro nic neslyším, ale za zdí na druhé straně je slyšet nepříjemné hučení. Není to rámus, opravdu jen hučení, které je ale ve večerním tichu nepříjemně rušivé. Když dám ruku na trubku, která vede k čerpadlu, je cítit to chvění.

Když jsem hledal recenze na čerpadla Wilo Star-Z Nova, jsou vesměs pochvalné, na chvění si nikdo nestěžuje. Tak se chci zeptat, jestli někdo s tímto nemáte nějakou zkušenost. Může to být normální, může být to být nějaký blbý nevyvážený kus? Nevím.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

27 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.