Nátěr na fotovoltaické panely zvyšující účinnost až o 30%

Rubriky:

Reklama
PN Pavel Nowak @pavel.nowak před 7 měsíci13.10.2023 14:58:44
Nátěr na fotovoltaické panely zvyšující účinnost až o 30%

I toto můžete zažít na veletrhu v Brně :-)

Na volné ploše před pavilonem E má stánek jedna ostravská firma zabývající se akumulací vysokoteplotní energie do písku, což mě zaujalo. Přítomný zástupce firmy mi kromě toho začal vychvalovat jejich "zázračný" výrobek - nátěr zvyšující účinnost FV panelu až o 30% tím, že odráží UV (!) složku a tak panel ochlazuje. Vhodný je prý zejména pro bifaciální panely. Kromě toho ten bílý nátěr prý obsahuje vzduchové mikrobublinky a tím izoluje teplo.

Ten mladík zřejmě vůbec nevěděl, co říká. Pletl si UV a IR záření, a nejlepší na tom bylo to, že ten jejich nátěr na fotovoltaické panely je pro světlo nepropustný! Ale to mu nevadilo . . .
:-) :-) :-)

Podobných šejdířů jsem letos na veletrhu v Brně potkal několik (další např. u tepelných čerpadel), a tak, kromě zhlédnutí zajímavých věcí, jsem se na veletrhu i dobře pobavil.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.