Benekov c 17

Rubriky:

Reklama
VK Víťa Kraus @vita.kraus před 7 měsíci17.10.2023 17:55:08
Benekov c 17

Dobrý den, prosím o radu nebo nějakou zlušenost. Mám nový kotel Benekov C17 s řídící jednotkou Climatix Premium. Mám pouze jeden topný okruh (žádnou TUV). Soustava je osazena čtyřcestným ventilem se servopohonem. V neděli jsem proved první zážeh. Přestože je na kotli nastavená požadovaná teplota 65 st a zpátečce 55st, při dosažení cca 42 stupňů kotel přejde do externího útlumu a začne se otvírat ventil, který žene 40st vodu přímo do soustavy. Ventil se otvírá kontinualně až dosahne maxima. V této chvíli začne zavírat (opět najednou) a spouští se kotel. Měl jsem tu včera technika, při vynucené teplotě 60 st na kotli držel ventil zavřený, jakmile však večer teplota na ,kotli klesla, opět se nedostanu nad 40 st na kotli a čtyřcestný ventil otvírá a zavírá "na jeden zátah". Nikdy předtím jsem automat nevlastnil, pokud máte nějaké zkušenosti, budu rád, když poradíte, na koho se obrátit. Děkuji, Vít Kraus, Plzeňsko

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.