Kombinace TČ vzduch-vzduch, el. podlahovka a FVE

Rubriky:

Reklama
RS Radek Suchy @radek.suchy848 před 7 měsíci18.10.2023 11:04:17
Kombinace TČ vzduch-vzduch, el. podlahovka a FVE

Zdravím vespolek,

plánujeme bungalov cca 120m2 od RD Rýmařov s TZ do 4 Kw a chtěl bych znát Váš názor na systém vytápění/chlazení, který máme vymyšlený. Obsahuje rekuperaci, venkovní stínící žaluzie, tepelné čerpadlo vzduch-vzduch s 5-ti splitovými jednotkami v hlavních místnostech, které v létě i chladí (TČ je nyní ve standardu bez příplatků!) a jako zálohu nebo na posílení elektrické podlahové topení (standard jsou přímotopy, za podlahovku je příplatek). Na ohřev TUV je 200l bojler, který místo standardních fotovoltaických panelů 2,7 KWp (které jsou v ceně) bude napájet solární elektrárna cca 10 KWp s bateriemi. Zatím máme jen auto plug-in hyrid, ale počítáme i s čistým elektroautem, aby se vyrobená energie alespoň v létě když svítí využila. Doufáme v nějaké dotace:-)
Má prosím někdo něco podobného?
Děkuji za případné připomínky/komenty a přeji poklidný den.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.