TZB-info - Průměrné venkovní teploty v…
Tabulka uvádí průměrné venkovní teploty vzduchu v otopném období v menších sídlech než jsou okresní města. Uvedeny jsou teploty po měsících od září do května.
Zdravím vespolek,
plánujeme bungalov cca 120m2 od RD Rýmařov s TZ do 4 Kw a chtěl bych znát Váš názor na systém vytápění/chlazení, který máme vymyšlený. Obsahuje rekuperaci, venkovní stínící žaluzie, tepelné čerpadlo vzduch-vzduch s 5-ti splitovými jednotkami v hlavních místnostech, které v létě i chladí (TČ je nyní ve standardu bez příplatků!) a jako zálohu nebo na posílení elektrické podlahové topení (standard jsou přímotopy, za podlahovku je příplatek). Na ohřev TUV je 200l bojler, který místo standardních fotovoltaických panelů 2,7 KWp (které jsou v ceně) bude napájet solární elektrárna cca 10 KWp s bateriemi. Zatím máme jen auto plug-in hyrid, ale počítáme i s čistým elektroautem, aby se vyrobená energie alespoň v létě když svítí využila. Doufáme v nějaké dotace:-)
Má prosím někdo něco podobného?
Děkuji za případné připomínky/komenty a přeji poklidný den.
Omlouvám se za tu nadmořskou výšku. Špatně jsem to přečetl a myslel jsem lokalitu Rýmařov.
Dobrý den, protože se nikdo nehlásí, zkusím napsat svoje zkušenosti aspoň já. Ve zkratce: Myslím, že vaše kombinace…
Zdravim Vás a velice děkuji za přínosný komentář, vážím si toho. Mějte se hezky, kdybych ještě něco potřeboval vědět…
Zdravim Vás a velice děkuji za přínosný komentář, vážím si toho. Mějte se hezky, kdybych ještě něco potřeboval vědět…
před 11 měsíci
Dobrý den, protože se nikdo nehlásí, zkusím napsat svoje zkušenosti aspoň já. Ve zkratce: Myslím, že vaše kombinace…
před 11 měsíci
Ale má,ovšem pro mnohé jsou zkušenosti k ničemu. Teď topím klimou,zkouším,neboť proč dávat do nizkoenergetického…
před 11 měsíci
7 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení