Zdravím. Mám 47 let starý dům. Skladba podlahy: hurdisky/10 cm škvárobeton/5 cm cementový potěr. Řeším podlahové topení frézované do podlahy. Dodavatel tvrdí, že škvárobeton svým způsobem funguje jako izolant, že je to v pořádku a teplo jde prvotně nahoru, takže to místnosti vytopí. Že jediné mínus je, že když topení vypnu, rychleji vychladne.
Já se bojím, že to stačit nebude a tepla v místnostech bude málo při této skladbě podlahy. Máte někdo zkušenost?
Rád bych podlahové topení místo radiátorů. Ale nemám a neznám nikoho, kdo má reálnou zkušenost když by měl skladbu podlahy stejnou jako já.
To jsem nenapsal přesně. Pevnost na tlak je v podstatě shodná, ale anhydrit má vyšší pružnost a pevnost v tahu. Z toho…
Moc tomu taky nevěřím hlavně slibům o vyšší efektivitě. Podstaná je vyšší pevnost a tím menší minimální požadovaná…
Opravdu zbytečné obavy. Jen si vzpomínám, že zde byla podobná debata a tazatel psal, že výhodnější a méně pracné bylo…
Moc tomu taky nevěřím hlavně slibům o vyšší efektivitě. Podstaná je vyšší pevnost a tím menší minimální požadovaná…
před 11 měsíci
Thermio má udávanou vodivost 2x vyšší ale moc tomu nevěřím. Sádra jako taková je tak trochu izolant. Ovšem pokud by…
před 11 měsíci
To jsem nenapsal přesně. Pevnost na tlak je v podstatě shodná, ale anhydrit má vyšší pružnost a pevnost v tahu. Z toho…
před 11 měsíci
42 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení