Problem s měřením spotřeby a prodeje z FVE

Rubriky:

Reklama
KA Karel Andrasek @karel.andrasek před 7 měsíci20.10.2023 10:02:51
Problem s měřením spotřeby a prodeje z FVE

Od roku 2021 mám FVE s bateriovým úložištěm střídač Goodwe GW8K-ET , v srpnu byl střídač vyměněn z důvodu poruchy za totožný jen s jiným softvárem. Vše fungovalo dobře včetně odečtů až na začátku roku 2023 jsem zjistil rozdíly ve vyúčtování odběru a prodeje přetoků do sítě. Jedná se zhruba o násobky hodnot. Při podrobnějším sledování a porovnání hodnot z Semsportálu jsem zjistil že i když v třeba v noci je minimální spotřeba domácnosti tak odběr ze sítě je cca 29kw a prodej 20kw spíná pouze tepelné čerpadlo ohřev TUV a minimální přitápění domu. Nechal jsem zkontrolovat elektroměr dle vyjádření technika ČEZu je vpořádku. Může někdo poradit v čem by mohl být problem, na instalaci domu a spotřebičů se nic neměnilo. Díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.