Parobrzda a uložení stropních trámů

Reklama

Rubriky:

Reklama
PT Petr Toman @petr.toman598 před 7 měsíci21.10.2023 02:23:54
Parobrzda a uložení stropních trámů

Čeká mně oblepení konstrukce obvodové zdi, resp. uložení stropních trámů, parobrzdnou fólií, viz foto. Aby to bylo komplikovanější, trámy jsou dvojité a v interiéru přiznané. Na trámech a stojkách (které dělají něco jako atiku skladbě střechy) bude z vnějšku ještě dřevěné pobití, ať je do čeho kotvit fasádní izolaci (minerální vlnu), která na pobití ještě bude. Tím pod pobitím mezi stropními trámy a stojkami vznikne dutina. Tu bych chtěl vyplnit minerální vatou, která by tak sloužila spíš jako taková doplňková/výplňová izolace (z pohledu nějakého celkového zateplení domu a jeho tepelných ztrát by tam ta doplňková izolace ani nemusela být).

Nabízejí se tedy dvě řešení, jak udělat parobrzdu:
- Pracně oblepit trámy a tím mít veškerou izolaci (hlavní fasádní, i tu doplňkovou) za parobrzdou a tímpádem teoreticky "v suchu". Tady je ale velká otázka, jak moc bude takto složitě provedená parobrzda účinná.
- A nebo druhé řešení, kdy se parobrzda umístí až na dřevěné pobití, které ještě bude z vnější strany na trámech a "atikových stojkách". Tím se ale doplňková izolace stane součástí interiérového prostředí a mikroklimatu ...což je problém, nebo ani ne, když se jedná spíše o výplň no tepelněizolační bonus navíc a nejde o hlavní izolaci fasády domu.

Které řešení parobrzdy, nebo i nějaké jiné, se jeví v tomhle případě jako nejlepší?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.