Zateplení půdy - beton a škvára pryč

Reklama

Rubriky:

Reklama
VS Vladimír Staník @vladimir.stanik před 7 měsíci24.10.2023 09:54:43
Zateplení půdy - beton a škvára pryč

Jelikož se mi na rodinném domě začínají objevovat praskliny (možná kvůli těžkému stropu) a je také zapotřebí lépe zateplit stropy nad obytným patrem, došli jsme k názoru, že podlahu půdy zrekonstruujeme a zateplíme.
Současný stav je následující. Strop, 110 m2, je tvořen železnými profily o rozteči 1,3 metru, mezi kterými jsou položeny hurdisky. Na nich je 9cm silná vrstva směsi škváry a hadrů, tj. do výšky profilu. Na tom je 7-10 cm vrstva betonu. V rámci zateplení již máme i dřevěný rošt s 20 cm vaty a pochozími OSB deskami.
Plán je odstranit beton a vyndat škváru. Místo nad hurdiskami do výše profilu vyplnit/zateplit - nejspíše vata.
Jaké zateplení by bylo nejvhodnější a to jak mezi profily, tak i nad ně? Jakou fólii a do jaké vrstvy použít?
Mám dilema, jestli připravit půdu pro budoucí možnost rekonstrukce podkroví, za 10 let, či ji nechat pouze jako odkladiště. V případě rekonstrukce by se nad profily udělala pochozí podlaha (jaká lehká skladba?) a na ni teprve položilo zateplení, které by se v případě rekonstrukce demontovalo. Děkuji předem za cenné rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.