Dřevozplynovací kotel + AN na dotaci

Rubriky:

Reklama
OS Ondřej Sirotek @ondrej.sirotek před 6 měsíci09.11.2023 09:58:14
Dřevozplynovací kotel + AN na dotaci

Plánujeme v domě výměnu starého kotle za nový zplynovací, jako největší adepty mám osobně tyto:
Attack DPX 25 PROFI
OPOP H4EKO-D 25kW
Atmos DC25 S

Akumulační nádrž budeme volit 1500l, dvě nádrže do kotelny nevecpeme a tento objem je max co při průměru nádrže 900 mm protáhneme dveřmi.

Chtěl bych zkušené poprosit o rady, který kotel by dle nich byl nejspolehlivější a nejjednodušší na údržbu (aby se při čištění nemusela rozebírat půlka kotle). Dále jestli tu je i nějaký servisák, tak ke kterým kotlům jezdí nejméně či nejvíce. Předpokládám, že co se týče nějaké životnosti tak to při správném zacházení a používání správného palive bude u všech kotlů podobné.
Osobně se mi asi nejvíc líbí ten Attack - největší spalovací komora, možnost půlmetrových polen, turbulátory s pákou.

Dále bych rád poprosil o tip na firmu z oblasti trojúhelníka Příbram - Benešov - Tábor, která ten který kotel instaluje a zároveň si sama dokáže připravit schéma zapojení, ideálně aby zvládla i odborný výpočet TZ domu potřebný pro dotaci v rámci Nová zelená úsporám standart.

Předem děkuji všem reagujícím.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.